150 g malin
150 g borůvek
4 lžíce cukru krupice
250 g polotučného tvarohu
4 lžíce moučkového cukru
1 sáček vanilkového cukru
250 ml smetany ke šlehání
lístky máty na ozdobu
Maliny a borůvky posypeme krupicovým cukrem a rozmixujeme.Tvaroh smícháme s moučkovým a vanilkovým cukrem, smetanu ušleháme a přidáme ke sladkému tvarohu.Smetanovou směs smícháme s rozmixovaným ovocem a plníme nejlépe do silikonových formiček. Z nich se bude zmrzlina lépe vyndávat.Vložíme do mrazničky a necháme pořádně zmrazit několik hodin.Podáváme ji ozdobenou několika čerstvými lístečky máty.
Domácí zmrzlinu spotřebujeme nejlépe během několika dní. Neměla by v mrazáku zůstávat příliš dlouho. Vynikající zmrzlina je také z černého rybízu a jahod.
Autor: poslirecept | |
Datum vložení: 01.07.2024 21:17 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz